facebook

Російський співак Мітя Фомін емоційно відреагував на заборону приїжджати в Україну

Колишній учасник російського гурту Hi-Fi Мітя Фомін, якому заборонили в’їзд в Україні на три роки, заявив, що не відмовиться від своєї позиції.

Про написав Фомін у своєму Instagram.

Як відомо, Фоміну заборонили в’їзд в Україну на три роки після його слів про те, що Крим російський.

Співак вважає, що забороняючи російських артистів, українці самі себе обмежують в культурному обміні і побудові громадянського суспільства.

“Чесно кажучи, я до останнього думав, що все обійдеться і ті, хто приймають такі рішення, будуть слідувати голосу розуму, адже я завжди приїжджав і приїхав тоді до Львова не з війною, ні з розбратом, ні з якимись протиправними діями. Я приїхав слухати музику і спілкуватися з друзями, яких у мене на Україні дуже багато”, – прокоментував Фомін заборону.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому співак наголосив, що від своїх слів і позицій я не відмовляється.

Дуже шкода, що ця доля заборони торкнулася і мене, тому що для цієї країни і її глядачів я завжди був другом. Але від своїх слів і позицій я не відмовляюся, я говорив про те, що артисти – люди світу, які своєю творчістю, своєю філософією, своїм настроєм об’єднують і мирять людей,
– вважає Фомін.

Вчера отыграли в Обнинске первый концерт.А перед этим СМИ меня обрадовали новостью,что не видеть мне Украины целых три года… Честно говоря, я до последнего думал, что все обойдётся и те, кто принимают подобные решения, будут следовать голосу разума, ведь я всегда приезжал и приехал тогда во Львов не с войной, не с раздором, не с какими-то противоправными действиями. Я приехал слушать музыку и общаться с друзьями, которых у меня на Украине очень много. Очень жаль, что эта участь запрета коснулась и меня, потому что для этой страны и ее зрителей я всегда был другом. Но от своих слов и позиций я не отказываюсь, я говорил о том, что артисты – люди мира, которые своим творчеством, своей философией, своим настроением объединяют и мирят людей. По факту страдает украинская публика, которая ни в чем не виновата. Все меньше и меньше артистов, общественных деятелей и просто интересных людей попадают на территорию Украины, таким образом люди сами себя ограничивают в культурном обмене и построении гражданского общества. А те, кого не пускают, как правило, имеют свою аудиторию и за пределами Украины. Мы временно туда не въездные, но хороший артист всегда найдёт себе сцену и публику. Я очень рад, что в наше время “зеркальных” санкций Россия не предпринимает никаких ответных запретов на выступления украинских артистов на территории России и в этом мнении мы солидарны. Раз так случилось, уверен я и мои поклонники переживём эти три года, в конце концов они всегда могут приехать на мои концерты в России, Беларуссии, Прибалтике, Казахстане, где меня любят и по-прежнему ждут. Собираюсь петь сегодня на Дне легендарного атомного Обнинска:Кузьмин,Серебро,Винтаж и мы!Приходите,будет громко и весело!

Допис, поширений Митя Фомин | Mitya Fomin (@mf_agent)


Нагадаємо, раніше на музичному фестивалі Alfa Jazz Fest у Львові російський співак Мітя Фомін назвав Крим територією Росії. А також продовжує давати концерти в Україні.

Згодом співак заявив, що свої слова він не збирається забирати назад, тому що “констатував факт”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...