facebook

Нічого хорошого: експерти рознесли економічний план Кабміну

Експерти сумніваються в зростанні економіки в Україні на найближчі три роки

Аналітик поставили під сумнів трирічний план Кабміну, який очікує прискорення зростання ВВП, зниження інфляції і зростання зарплат, випереджаюче зростання цін.

 

«Цифри абсолютно реальні, і тут немає нічого хорошого. Україні необхідні амбітні плани по різкому зростання ВВП і доходів населення, а не поступове відновлення до рівня 2013 року. Створюється враження, що головне для Кабміну – це не вийти на занадто високі цифри зростання, щоб не збільшилися щорічні виплати кредиторам – МВФ та іншим структурам», – вважає економіст Іван Нікітченко.

Експерт зазначив, що за планом уряду українцям готують середню зарплату менше 400 доларів ще 4 роки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський вважає, що тих заходів, які запланував уряд недостатньо для економічного зростання.

«Для стійкого стабільного розвитку нам необхідно мати зростання ВВП не менше 5-6% на рік, щоб до 2021 року вийти на рівень ВВП на душу населення, який можна порівняти з найбіднішими країнами ЄС. А Кабмін прогнозує, що Україні для цього знадобиться 6-7 років і більше», – додав експерт.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів дав економічний прогноз на 2018-20 роки. Свій прогноз Кабмін становив на підставі розрахунків Мінекономрозвитку і торгівлі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...