facebook

Україна в Євросуді з прав людини виграла справу, пов’язану з окупацією Донбасу

Європейський суд з прав людини у Страсбурзі виніс перше рішення за скаргою проти України, пов’язаної з втратою контролю уряду над частиною території Луганської області, на користь держави.

Про це йдеться у рішенні, опублікованому на сайті суду, – передає Громадське.

Скарга була подана ув’язненим Олександром Хлебіком, який відбуває покарання за звинуваченням в кількох злочинах у Старобільську Луганської області. Він звернувся з позовом до ЄСПЛ проти України, стверджуючи, що держава порушила його право на здійснення чесного правосуддя, оскільки його апеляція, подана до апеляційного суду, розташованого в Луганську, не була розглянута, через окупацію міста у 2014 році бойовиками самоназваної «ЛНР».

У свою чергу, заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов підтвердив рішення Європейського суду з прав людини в справі Хлебік проти України.

«Справа стосувалася розгляду його апеляції, поданої до суду у Луганську, яке стало неможливим внаслідок окупації. Суд не знайшов порушень ст.6 Конвенції, фактично визнавши, що Україна зробила все можливе в умовах окупації частини її території для забезпечення права на справедливий суд для своїх громадян», – написав заступник міністра.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо
Меджліс кримськотатарського народу подав скаргу до Європейського суду з прав людини у зв’язку з тим, що російська влада додала його до списку екстремістських організацій і заборонила його діяльність.

Крім того, Європейський суд визнав прийнятність першого позову України до Російської Федерації за дії Москви в Криму в 2014 році, зокрема, за фактами порушення прав людини на півострові.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...