facebook

В ООН закликали вирішити конфлікт в Єрусалимі до п’ятниці

Якщо не вирішити суперечку навколо Храмової гори в Єрусалимі до нової п’ятничної молитви, конфлікт може ще більше загостритися

Про це застеріг спецпосланець ООН на Близькому Сході Микола Младенов, передає Depo.ua із посиланням на DW.

Для запобігання ескалації насильства необхідно знайти рішення конфлікту навколо Храмової гори в Єрусалимі до найближчої п’ятниці. Про це в понеділок, 24 липня, після свого виступу на закритому кризовому засіданні Ради Безпеки ООН заявив спецпосланець ООН на Близькому Сході Микола Младенов.

“Якщо нинішня криза не буде вирішена до нового циклу п’ятничної молитви, зросте загроза ескалації на місці подій”, – попередив Младенов. На думку спецпосланця ООН, що склалася конфліктна ситуація може мати “потенційно катастрофічні наслідки далеко за межами стін Старого міста Єрусалиму”.

Нагадаємо, що конфлікт між палестинцями та ізраїльтянами навколо Храмової гори різко загострився 21 липня і призвів до численних жертв – протягом 24 годин загинули щонайменше шестеро людей, сотні людей були поранені. Протести спалахнули у відповідь на відмову Ізраїлю прибрати металодетектори при вході на Храмову гору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...