facebook

Херсонка осоромилася на все місто, спорожнившись після простроченого морозива

Судитися з господарями гастроному в Шуменському мікрорайоні Херсона та стягнути з них кругленьку суму через трагікомічний випадок має намір комірниця приватної фірми Олена Г.
Увечері вона з донькою сіла на маршрутний автобус, щоб з’їздити в торгово-розважальний центр – давно обіцяла дитині покататися на атракціонах.

Однак під час поїздки шлунок пасажирки настільки ”розбушувався”, що вона ”сходила в туалет” прямо в салоні маршрутки!

Жінка звідти вискочила кулею і кинулася відтирати ноги серветками. Водій автобуса претензій до неї не мав, але біда в тому, що всю цю сцену спостерігала сусідка по багатоповерхівці, яка не втримала язик за зубами. І тепер весь будинок за очі знущально називає нещасну жінку ”засранкою”.

Олена переконана, що причина її ганьби – морозиво, куплене в гастрономі. Саме після його вживання у городянки почався розлад шлунка, і такі ж неприємні симптоми трохи пізніше проявилися у її дочки.

Олена Г. вважає:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Я вийняла зі сміттєвого відра обгортку від морозива і прочитала на ній, що до завершення терміну придатності ласощів залишився всього тиждень з невеликим. Однак зберігатися воно повинно було при температурі – 24 ° С. А на морозильній скрині в магазині була виставлена ​​температура в -20 ° С, при якій термін зберігання продукту скорочувався. Тобто фактично морозиво було простроченим.

Суму компенсації моральної шкоди, яку городянка хоче стягнути з фірми-власника гастроному, вона визначила в 10 тисяч гривень. Вона вже найняла адвоката, щоб підготувати позовну заяву до суду. І дуже сподівається на те, що виграє тяжбу.

Це було б хорошим уроком і для інших комерсантів: адже заради економії електроенергії вони часто-густо порушують температурний режим зберігання не тільки морозива, а й усіх швидкопсувних продуктів. А в літню спеку такі ”делікатеси” запросто можуть спровокувати харчове отруєння, що і сталося з Оленою і її донькою.

Раніше подібні порушення були настільки поширені – в торгові точки часто навідувалися з перевірками співробітники управління по захисту прав споживача і санепідемслужби.

Але зараз в Головному управлінні Госпродпотребслужби Херсонщини кажуть, що на проведення планових перевірок магазинів тепер кожен раз треба запитувати дозвіл аж у Києві. Непланові перевірки за скаргою споживача теж можливі, та тільки для цього необхідна заява споживача про порушення його законних прав. А Олена з ним в управління не зверталася.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...