facebook

«Це не працівник патрульної поліції»: рівняни обговорюють у соцмережах чоловіка у формі, який нібито порушив закон

У соцмережах рівняни жваво обговорюють інцидент, який нібито стався із представником патрульної поліції. Користувач Сергій Бондаренко у спільноті Рівне.Твоє місто. опублікував фото чоловіка у формі і стверджує, що він курив на автобусній зупинці біля торгового центру «Новус».

За словами дописувача, спершу правоохоронець намагався виправдатися, що стоїть поруч зі смітником, але потім таки викинув цигарку. На прохання показати документи сказав, що посвідчення немає. Хоча нібито був із кобурою і, вочевидь, зі зброєю.

«Шановна поліція, поясність своїм працівникам, що таке зупинка і чи можна там курити? І чому співробітник у формі, але без документів. Номер значка героя 0052142», – обурюється пан Бондаренко.

Думки рівнян у коментарях розійшлися: одні виправдовують чоловіка у формі, мовляв, він теж людина, до того ж, судячи із фото, невидно, що він із цигаркою, а «піаритися» на поліції зараз модно. Дехто пише, що знають його давно як порядного правоохоронця. Інші ж вимагають покарати порушника.

«Треба братися наводити порядок самим», «Реформа поліції – це лише відмивання грошей», «Думаю, що в нас є набагато глобальніші проблеми, які треба вирішити, ніж куріння в громадському місці. Так, це не правильно, але він не зробив нічого жахливого. Якби він стояв не в формі, то б ніхто і уваги не звернув»,«Куріння – це хвороба, а спеціально відведені місця для цього вирішили б проблему», – пишуть користувачі соцмережі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А от в управлінні патрульної поліції Рівного кажуть, що не знають людину, яка на фото.

– Є багато підрозділів. Це не працівник патрульної поліції, – пояснює кореспонденту PRESS-ЦЕНТР Оксана Юрченко, речниця патрульної поліції Рівного. – В області 2000 поліцейських, патрульних – 200. У нас працює відділ внутрішньої безпеки, який відстежує подібні випадки. Тому, якби щось таке сталося, нам було б про це вже відомо. Крім цього, на фото не видно, що саме ця людина курить. Тому це все бездоказові звинувачення.

Водночас речниця патрульної поліції додає, що відповідно до чинного законодавства курити дозволено лише у спеціально облаштованих місцях. Вартові порядку не приховують, що штраф незначний – від 51 до 170 гривень (від трьох до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), тому на таке покарання мало хто реагує.

– У більшості випадків порушники отримують попередження за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях відповідно до ст. 175-1 КУпАП. В день маємо до десяти таких справ, – каже Оксана Юрченко.

Олександра ДМИТРЕНКО.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...