facebook

США вичерпали ліміт прийому іммігрантів. Хто зможе в’їжджати до країни?

12 липня 2017 р Державний департамент США оголосив, що річний ліміт по прийому біженців, встановлений на рівні в 50 000 чоловік, вже досягнуто в поточному фінансовому році. Ліміт по прийому біженців щорічно встановлюється президентом США. І при президенті Обамі він був збільшений з 85 000 в 2016 році до 110 000 на 2017 році, пише СвітUA.

Однак новообраний президент Трамп в своєму указі про заборону в’їзду громадянам 6 мусульманських країн (Сирії, Судану, Сомалі, Лівії, Ємену та Ірану) протягом 90 днів і призупинення прийому біженців протягом 120 днів, знизив ліміт до 50 000 чоловік.

Деяким біженцям з шести мусульманських країн як і раніше дозволено в’їзд в США. За рішенням Верховного суду США, ті, хто має «родинні стосунки» ( “bona fide”) з проживаючими в США, будуть допущені в країну.

При цьому згідно з новими критеріями в поняття «близькі родичі в США», родинні стосунки з якими дають право на отримання американської візи, включені тільки батьки, подружжя, дорослі діти, зять, невістка, рідні брат чи сестра, наречений або наречена. А бабусі і дідусі, онуки, тітки і дядька, племінниці і племінники, двоюрідні брати під поняття «близькі родичі в США» тепер не підпадають.

Агентства по переселенню біженців звернулися до суду з проханням про розширення поняття «близьких родичів», оскільки, на їхню думку, через даної політики адміністрації Трампа тисячі біженців, які не мають сім’ї в країні, але вже пройшли перевірку США, можуть виявитися за бортом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...