facebook

Шацькі озера планують включити у список курортів України

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук заявив, що Шацькі озера планують включити до списку курортів України, цитує чиновника видання «Район. Шацьк».

«У нас буде зустріч щодо Волинської області, і як я сказав, Шацькі озера ми плануємо включити на рівні курортів. Але знову ж таки, ініціатива має йти знизу. Медичний туризм – це реальний заробіток для держави та місцевого бізнесу», – цитує видання Михайла Титарчука.

За словами посадовця, наразі планується візит на Волинь, щоб обговорити деталі включення Шацьких озер на рівень курортів.

До Шацьких озер входить група з понад 30 озер у Шацькому районі Волинської області, у межиріччі Прип’яті й Західного Бугу, поблизу смт Шацьк. Озера розташовані серед лісових масивів, де побудовано багато санаторіїв і таборів відпочинку. Для охорони рідкісних природних комплексів у районі Шацьких озер у 1983 році створено Шацький національний природний парк.

Наразі в Україні існує шість державних курортів: Бердянськ, Миргород, Скадовськ, Саки, Слов’янськ, Хмільник, ще три курорти місцевого значення – Знаменське, Солотвино, Косів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...