facebook

Провокація чи банальне хуліганство: невідомі зловмисники нищать у Львові скульптури Богородиці

Львів’яни – народ побожний, тож у скверах міста, в парках, біля шкіл, храмів, на місцях, де сталася якась трагедія, чи просто як допомога у протистоянні незаконній забудові встановлюють доволі багато скульптур Матері Божої. Проходячи повз, хтось перехреститься, хтось може помолитися. Однак у мікрорайоні Сихів за останні два місяці невідомі зловмисники вже розбили кілька таких фігур, повідомляє PRESS-ЦЕНТР.

«Дивіться, що сталося у Сквері гідності… Уже другий місяць таке відбувається у Львові і зокрема, на Сихові вже кілька штук… Як ви думаєте, хто це і навіщо? За три з хвостиком роки – це перший вандалізм у сквері. Або це ті, хто хоче внести розбрат в народ? Заяву в поліцію написала. Камера у сквері стоїть. Відновлювати плануємо», – написала у соцмережі львів’янка Наталія Піпа.

Вона також додала, що саме ця фігура Матері Божої свого часу суттєво допомогла протистояти незаконній забудові.

Окрім того, за останній місяць вже двічі знищили скульптуру Богородиці, що стоїть біля ринку «Шувар» на проспекті Червоної Калини. Її встановили в 2006 році на місці де сталася трагедія – внаслідок замаху на життя директора ринку Романа Федишина (злочинці заклали вибухівку в його авто), загинула школярка, яка в момент вибуху проходила повз, йдучи до школи. Якщо першого разу невідомі вандали лише понищили саму фігуру і її досить швидко відновили, то тепер розбили навіть постамент, на якому вона стояла. Причому не допомогли ні камера відео нагляду, ні цілодобова охорона ринку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...