facebook

“Хороших заробітків тобі, друже!”, – український блогер

Звернення до українського заробітчанина.

Розізлив черговий “експерт”, який на 112-му з піною у рота доводив, що візовий режим з Росією вводити не можна, так як в результаті заходів у відповідь постраждають 5-6 мільйонів українських заробітчан.

Так як я починав свою кар’єру офіцером розвідвідділу прикордонних військ, у мене збереглися знайомі в цьому і у суміжних відомствах, тому я не полінувався зв’язатися з ними і уточнити деякі цифри.

Так ось, за станом на 31 березня п.р. українців з території, НЕ окупованій Кремлем, працює в Росії не більше 380-400 тисяч. А скільки таких з ОРДЛО і Криму – мені по барабану.

І ось, коли такий “заробітчанин” починає нити, що працює він в Ерефіі тому, що йому потрібно “годувати діток”, мені чомусь зовсім не хочеться пускати сльозу розчулення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мені просто хочеться запитати:

* А чим твої дітки краще тих діток, батьки яких заробляють на життя, підписавши контракт на службу в АТО?

* Краще тих, чиї батьки працюють на українських полях і практично з нуля створюють українську промисловість?

* Краще тих, чиї родичі легально працюють у Польщі, Португалії, Італії, Канаді, США? Їм візи не муляють?

* Чому в тебе, який вибрав місцем заробітку країну-агресора, до того ж повинні бути якісь привілеї?

І це при тому, що візовий режим з РФ дасть нам, перш за все, можливість ретельно перевіряти кожного хто в’їжджає по всьому ланцюжку від консульства до МВС і СБУ перше ніж видати візу. А не так, як зараз, коли сонний прикордонник швидко переглядає, чи немає людини у списку санкцій.

Плюс до всього необхідно встановити солідний візовий збір для кожного росіянина з метою наповнення нашого бюджету і максимального відсікання дешевих любителів військових пригод з того боку.

Тому, дорогий заробітчанин, якщо ти зробив свій вибір, так вже пройди всі необхідні процедури і знайди в своїй кишені 30 срібняків для того, щоб купити візу.

А потім вирушай заробляти свій хліб в країну, на війні з якою інші твої співвітчизники проливають кров, часто залишаючи своїх дітей без батьків. Якщо, звичайно, росіяни відповідатимуть дзеркально …

Тільки не треба потім проклинати долю і Порошенка, коли місцеве ФСБ під якимось надуманим приводом кине тебе в кутузку, поповнивши тобою тюремний резерв для обміну на своїх “іхтамнетов”.

Хороших заробітків тобі, друже!

Переклад матеріалу «Helgi Sharp» спеціально для “УКРАЇНА LIVE” зробив Дмитро Мельник

За матеріалами:

«Helgi Sharp» https://www.facebook.com/profile.php?id=100011830050778

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...