facebook

У Грузії протестують проти російської окупації

Біля будівлі держканцелярии Грузії в суботу пройшла акція проти дій російських прикордонників з облаштування де-факто кордону самопроголошеної Південної Осетії.


Про це повідомляє “Грузія Online”, передає Укрінформ.

«Активісти молодіжного крила партії «Європейська Грузія» вимагають покласти край бордерізації грузинських територій, що триває, і обурені бездіяльністю влади»,

-йдеться в повідомленні.

Протестувальники натягнули попереду себе колючий дріт як символ окупації. У руках вони тримають плакати з написами: «Росія наш ворог!», «Росія вбиває!».

Наголошується, що це не єдина акція проти окупації, яка пройшла в суботу в Грузії. За допомогою соцмереж було організовано протестний хід з Ахалсопелі у напрямку села Бершуеті, де, за словами місцевих жителів, днями був встановлений новий окупаційний банер.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хода стартувала під гаслом «Ні окупації, Росія – окупант!». У ній брали участь студенти грузинських вишів, представники громадськості і різних неурядових організацій.

Як заявили учасники акції, її мета — опротестувати пересування окупаційної лінії російськими військовими.

Раніше повідомлялося, що російські військові встановили ще один зелений банер з позначкою так званого кордону на околиці грузинських сіл – Бершуеті і Собісі, там, де розташовані земельні ділянки місцевих жителів, пересунувши його від старого позначення так званого кордону ще на приблизно 500 м.

Офіційний Тбілісі заявив, що вкрай стурбований останніми процесами на лінії окупації Цхінвальського регіону.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...