facebook

Генеральний Секретар ООН: Я приїхав в Україну не повчати, а висловити повагу й підтримку вашій країні

Керівництво Організації Об’єднаних Націй засвідчує значний прогрес розвитку України та висловлює слова підтримки амбітному плану реформ українського Уряду. Про це сказав Генеральний Секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш  під час зустрічі з Прем’єр-міністром України

Володимиром Гройсманом.  Візит в Україну став одним з перших міжнародних візитів новообраного Глави ООН, який приступив до виконання обов’язків з січня поточного року.

«Мій візит наповнений не тільки політично, а й емоційно. Зрозуміло, що для мене, як Генерального секретаря ООН, немає поділу на національності, втім, як колишній Глава Уряду, я – португалець, і маю сталі й глибокі зв’язки з українським народом, – сказав Гутерреш. – Я відчуваю солідарність з українським народом сьогодні – в час великих випробувань. Я маю обмежені можливості, але буду робити все для забезпечення миру й процвітання українського народу, його незалежності та територіальної цілісності».

Говорячи про мирний процес та врегулювання ситуації на Донбасі, Глава ООН запевнив, що Організації Об’єднаних Націй підтримуватиме всі формати переговорів та процеси, в тому числі ті, що проходять під егідою ОБСЄ. «Ми повністю з вами. Ми відчуваємо зобов’язання продовжувати надавати підтримку й гуманітарну допомогу, – сказав Антоніу Гутерреш. – Я не приїхав для того, аби повчати, натомість засвідчити повагу та підтримку – зокрема підтримку амбітного плану реформ, заявленого на нещодавній Лондонській конференції».

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...