facebook

На все згодна. Секс-роботи приведуть до більшої об’єктивації жінок – дослідники

Секс-роботи допоможуть багатьом чоловікам перестати відчувати себе обділеними, але також приведуть до підвищення об’єктивації жінок.

До таких висновків прийшли дослідники некомерційної організації Foundation for Responsible Robotics.

Вони стверджують, що андроїди, призначені для сексу, дійсно можуть зробити життя повноцінним для багатьох категорій чоловіків (похилого віку, інвалідів і т.д.), але етичні ризики можуть бути також досить високими.

Масова поява таких андроїдів стане сексуальною революцією, приносячи секс тим, для кого в повсякденному житті він був малодоступний. Але ця революція також змінить саме поняття “згоди” з боку жінки, а також сприйняття бажань, які можуть бути неприйнятними для більшості жінок або навіть незаконними.

Як зазначає The Guardian, дослідники спираються на існуючих ринок сексуальних роботів. У світі є чотири компанії, що випускають андроїдів для сексу. За словами одного з авторів дослідження Ноеля Шаркі, професора робототехніки університету Шеффілда, ці роботи поки що не дуже схожі не реальних людей. Хоча зовнішність і шкіру вже вдалося зробити досить людиноподібною, їх рухи і голос далекі від тих, що показані, наприклад, в популярному серіалі Світ Дикого Заходу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте, відзначають автори дослідження, вже сьогодні серед існуючих пропозицій є, наприклад, “сором’язливий робот”. Деякі дослідники стверджують, що такий робот може бути потрібен лише з однією метою – задовольняти фантазії деяких чоловіків про зґвалтування.

Безумовно, в світі існують і секс-роботи “чоловіки”, проте дослідники підкреслюють, що цей напрямок роботобудування більшою мірою спрямований на створення жіночих моделей, цільовою аудиторією яких є чоловіки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...