facebook

Банкір Фірташа хоче стати главою наглядової ради Платинум Банку

НБУ вирішує, чи дозволяти Дмитру Зінкову, що володіє небездоганною діловою репутацією, очолювати наглядової ради Платинум Банку .

12_main_ukr

“За процедурою, спочатку голова наглядової ради призначається, а потім надходить пакет на відповідність. Ми отримали документи на Дмитра Зінкова. Пакет зайшов, і ми його розглядаємо”, – заявила в FinClub в. о. заступника голови НБУ Катерина Рожкова.

У Дмитра Зінкова небездоганна ділова репутація. Це пов’язано з банкортством банку Надра в 2015 році, яким він керував. Його репутація вважається небездоганною до лютого 2018 року.

Але 27 квітня 2016 року акціонер Платинум Банку призначив Дмитра Зінкова головою наглядової ради Платинум Банку.

У НБУ вважають, що Дмитро Зінков не винен у банкрутстві установи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Треба розуміти, що Дмитро Зінков потрапив у банк Надра тоді, коли банк був уже неживий. А до цього він працював досить успішно в ОТП Банку. Більш того, його запросили як кризового менеджера, щоб він спробував відновити Надра, оскільки банк взагалі не працював. Тому результат його роботи в Надрі треба оцінювати з цієї позиції”, – розповіла Катерина Рожкова.

Нагадаємо, банк-гігант Фірташа Надра був визнаний банкрутом, у той час, як ним керував Дмитро Зінков. Можливо, зараз до Зинкову буде застосована процедура відбілювання репутації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...