facebook

У АП розповіли про шкоду, якої завдала кібератака вірусом Petya

В результаті масштабної кібератаки вірусом Petya уражень зазнали урядові та комерційні комп’ютери, а половина з них зараз є непридатними

Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента України та колишній директор Microsoft Ukraine Дмитро Шимків, передає “Голос Америки”.

Він, зокрема, підкреслив, що за приблизними підрахунками, в результаті хакерської атаки було виведено з ладу до 10 відсотків приватних, урядових і корпоративних комп’ютерів.

Щоправда, за його словами, це приблизні дані та вони не включають деяких категорій бізнесових комп’ютерів.

“Половина уражених урядових і комерційних комп’ютерів стали зовсім непридатними. Ураження зазнали важливі організації інфраструктури, але загалом бізнесові”, – підкреслив екс-представник компанії Microsoft.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, хакерська атака вірусу-здирника Petya 27 червня вразила IT-системи компаній України і ряду інших країн, більшою мірою торкнувшись України. Атаки зазнали комп’ютери нафтових, банківських, енергетичних, телекомунікаційних, фармацевтичних компаній, сайти держорганів. Атаки зазнав й медіахолдинг ТРК “Люкс”, до складу якого входить 24 Канал.

Поліція та IT-компанії повідомили, що зараження вірусом Petya.A відбувалося через оновлення програмного забезпечення, випущене компанією M.E.Doc (виробник бухгалтерського програмного забезпечення). 4 липня Українська кіберполіція вилучила сервери M.E.Doc. Згодом у самій компанії підтвердили, що саме через їхнє програмне забезпечення відбувалося розповсюдження віруса-здирника Petya.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...