facebook

Розслідування катастрофи рейсу MH17 підійшло до завершення

Стадія досудового розслідування катастрофи малайзійського лайнера MH17 на Донбасі підійшло до свого завершення.

Про це повідомив експерт з авіаційного права Андрій Гук, – передає Громадське.

«Це означає, що країни, які входять в спільну групу розслідування, визначилися з процедурою суду саме над тими фізичними особами, тобто над особами, яких розвідувальна група вважатиме підозрюваними й обвинувачуваними», — сказав Гук.

За його словами, серед обвинувачених у катастрофі можуть бути громадяни відразу декількох країн.

«Не менше 100 людей можуть бути звинуваченими в цій справі … в першу чергу можна говорити про громадян Російської Федерації, а також про громадян України, зокрема, тих громадян, які входять в так звані «ЛНР» і «ДНР», — зазначив Гук.

Крім того, експерт прогнозує, що Росія буде відмовляти у видачі своїх громадян для судових проваджень і не визнає законність судових процедур в Нідерландах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У той же час він зазначив, що «навіть якщо громадяни Російської Федерації не будуть видані для суду, є процедура заочного засудження».

«Серед потенційних обвинувачуваних можуть бути високопоставлені і чиновники і військовослужбовці Російської Федерації – це означає, що всі ці виробництва можуть в кінцевому підсумку призвести до того, що відповідальність буде нести країна, зокрема, Російська Федерація», — сказав Андрій Гук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...