facebook

У Вінниці молоду матір змусили жебракувати, відібравши немовля

У середині січня цього року поліцейські управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції Вінниччини затримали чоловіка та жінку, які перетворили 23-річну вінничанку на жебрачку.


Зловмисники обманом забрали у жінки немовля та примусили її відпрацьовувати утримання дитини.
Як розповів заступник начальника управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Дмитро Іванченко, до поліцейських надійшла оперативна інформація, що молода жінка, яка нещодавно народила, могла позбутись власної дитини.
У ході перевірки та спілкування з жінкою оперативники встановили, що її немовля перебуває у малознайомих людей. Користуючись важким матеріальним становищем молодої матері, зловмисники відібрали її дитину та щоденно змушували жінку жебракувати. Матері дозволяли бачитись з немовлям лише ввечері. Жінку постійно залякували, знущалися та застосовували до неї фізичне насилля.
В ході проведення першочергових оперативних заходів поліцейські встановили причетність до вчинення правопорушення 32-річних чоловіка та жінки.
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних оперативники вилучили свідоцтво про народження дитини та паспорт потерпілої.
Як з’ясувалось, правопорушники оформлену на дитину соціальну допомогу – 14 тисяч гривень забрали собі, а банківську картку віддали знайомому в якості сплати боргу.
Зараз зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої. Жінці судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, її спільнику – тримання під вартою.
На адресу потерпілої неодноразово надходили погрози від правопорушників, тож зараз вінничанка разом з дитиною перебуває у безпечному місці під охороною поліції.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...