facebook

Нерухомість непридатна для проживання – повідомте фіскальні органи

ГУ ДФС у Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до пп. “ґ” пп. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, житлова нерухомість непридатна для проживання, в тому числі у зв’язку з аварійним станом, визнана такою згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради.

rozrakhunky

 

Рішення стосовно непридатності житлового будинку (житлового приміщення) для проживання (в тому числі у зв’язку з аварійним станом конструктивних елементів), про використання непридатного для проживання житлового будинку (житлового приміщення) з іншою метою (переведення у нежитловий фонд) або про знесення цього будинку приймаються відповідною місцевою радою на основі висновку комісії, згідно норм ст. 30 Закону України від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні».

Таким чином, власник об’єкта житлової нерухомості для звільнення від оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повинен повідомити податкову інспекцію, що житлова нерухомість непридатна для проживання на підставі рішення органу місцевого самоврядування, про використання непридатного для проживання жилого будинку (жилого приміщення) в інших цілях або про знесення цього будинку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...