facebook

В Києві призупинили роботу чимало ресторанів та кафе

В Києві 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність. Усе тому, що за результатами перевірки Держпродспоживслужби ці заклади повинні провести санітарні заходи та усунути недоліки.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Там зазначається, що 1 липня у зв’язку з реєстрацією в Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язані з вживанням харчових продуктів у закладах громадського харчування, спеціалісти Держпродспоживслужби провели збір інформації в операторів ринку про діяльність, пов’язану з реалізацією харчових продуктів, за місцем впровадження їх господарської діяльності.

Основною метою було дослідити санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує із харчовими продуктами, утримується в непошкодженому стані, легко чиститься, дезінфікується, зроблена з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу,
– мовиться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Виявляючи порушення щодо санітарного законодавства, працівники служби надавали суб’єктам господарювання консультації щодо їх усунення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, в Держпродспоживслужбі зазначили, що станом на 1 липня на гостру кишкову інфекцію занедужали 34 людини. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.

Нагадаємо, 29 червня стало відомо, що у Києві після відвідин суші-ресторану “Євразія” з гострою кишковою інфекцією госпіталізували 16 людей. Пізніше кількість постраждалих зросла до 23 осіб.

30 червня стало відомо, що внаслідок отруєння після відвідин суші-ресторану в Києві кількість постраждалих зросла до 25 осіб.

Додамо, що підприємство ТОВ “Суши Ленд Євразія”, з яким пов’язано отруєння, тимчасово припинило свою діяльність.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...