facebook

У 70: у Вінницькому будинку геріатричного профілю відгуляли весілля(фото)

У Вінницькому будинку-інтернаті геріатричного профілю 21 червня одружилися 70-річна Ганна Мельник і 75-річний Леонід Гавурський. Весілля було за усіма правилами: із обручками, букетом, короваєм, духовим оркестром і гостями, пише видання “Місто”.

Персонал і жителі будинку-інтернату зібралися у актовій залі на урочисту церемонію одруження. Наречених зустрічали оплесками.

Ганна Андріївна, опираючись на паличку, під руку із нареченим Леонідом Павловичем піднялися на сцену. Коли працівниця РАЦСу запитала у нареченого, чи згоден він взяти за дружину Ганну Мельник, той відповів: “Обов’язково згоден!” “Згодна!” – відповіла і Ганна Андріївна.

Присутні у залі вітали їх рішення оплесками. Відтепер у них спільне прізвище – Гавурські. За давньою українською традицією, новостворена сім’я стала на вишитий рушник і поцілувалася під вигуки “Гірко!”.
Подружжя так розхвилювалося, що у них аж тиск піднявся.

Про свою історію кохання Ганна Андріївна і Леонід Павлович згадують із усмішкою. Ганна Мельник родом із села Гущинці Калинівського району. Офіційно одружена не була. А чоловік – із Вінниці, працював водієм далекобійником, був двічі одружений. Так склалося життя, що обоє змушені жити у будинку-інтернаті. Власне, тут вони й познайомилися рік тому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Вона сиділа із красивим мужчиною. Він уже помер. Одно разу я біля них сів і отак ми сиділи, говорили. Вона така приємна, хороша жінка. Отак ми дружили-дружили, і я сказав: скільки можна дружити і запропонував одружитися. Вона дуже гарна людина, ніколи погано слова не скаже. Будемо гарно і мирно жити, – каже наречений Леонід Гавурський.

Не приховує емоцій і Ганна Андріївна.

– Сподобався мені і вирішила сказати “так”. Відчула, що це моя людина. Йшла на побачення, і руки і ноги трусилися, – пригадує Ганна Гавурська.

Із нагоди створення нової сім’ї адміністрація закладу виділила родині окрему кімнату.

– Коли вони до мене прийшли і сказали, що хочуть одружитися, ми зраділи, бо у нашому закладі таке свято – рідкість. Вирішили молодятам влаштувати свято, хоч вони й просто хотіли тихенько розписатися. Двоє літніх людей виявили бажання одружитися – і це гарна подія, яка свідчить про те, що їм тут комфортно. У нашому закладі проживає 206 літніх мешканців із інвалідністю, – розповів директор Вінницького будинку інтернату геріатричного профілю Сергій Якубовський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...