facebook

Слова Порошенка про необхідність зняти депутатську недоторканість є ознакою початку виборчих перегонів, – Лещенко

Під час виступу з нагоди 21 річниці прийняття Конституції України Президент України Петро Порошенко заявив, що він ініціюватиме зняття депутатської недоторканості. Однак за це має проголосувати Верховна Рада. Народний депутат Сергій Лещенко переконаний, що якби Порошенко хотів, то за це рішення давно б проголосували нардепи.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що підготував проект змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності “задля урівняння їх в правах зі звичайними українцями”.

Тест: Маєш право чи ні? Що обіцяє Конституція українцям

Сергій Лещенко вбачає в такій заяві початок виборчих перегонів, в які президент входить з новими обіцянками. Адже та влада, яка зосередилась в руках Петра Порошенка, дає йому змогу “протиснути” це рішення через парламент в будь-який момент. Однак за три роки цього не було зроблено, а будь-які ініціативи з цього приводу блокувалися.

“Президент Порошенко гнівно “вимагає” скасувати депутатську недоторканість. Цікаво, чи є люди, які вірять у щирість його слів? Саме Порошенко вже три роки формує порядок денний Ради. Не всі це знають, але правда полягає в тому, що винесення питань для голосування робиться за поданням голів фракцій. А в реаліях – за засіданнями “стратегічної сімки” на Банковій. І там, і там Порошенко має вирішальний вплив. Порошенко мав три роки, щоб вирішити питання з недоторканістю, але всіляко гальмував процес. Але, коли треба зробити Луценка генпрокурором, встигають все зробити за три години. Коли треба бюджет ухвалити для дерибану потоків – працюють до 5 ранку. А про скасування недоторканності згадали на четвертий рік президентства. Це значить – знову починаються виборчі перегони”, – написав Лещенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До слова, про зняття депутатської недоторканності заговорив і соратник Порошенка – генпрокурор Юрій Луценко. Він заявив, що ГПУ готується до подачі чергового подання про зняття депутатської недоторканості з нардепа.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...