facebook

Як виглядає лист, заражений вірусом Petya – показали Мінінформполітики

Приклад листа, через який на комп’ютер може потрапити вірус-здирник Petya показав заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

Додамо, 27 червня, комп’ютерні мережі низки українських підприємств та установзазнали масштабної кібератаки Хакерські атаки здійснюють за допомогою вірусу Petya, який використовує недоліки операційних систем і шифрує файли.

Він пояснив, що такі фішингові листи на електронну пошту спонукають отримувача зацікавитися вмістом.

“Після відкриття вкладення запускається скрипт (або скрипти), які інфікують комп’ютер одержувача листа та усі девайси, до яких можуть дотягнутися у внутрішньо-корпоративній мережі. Такий процес може відбуватися роками, інфікуючи тисячі комп’ютерів. Це і є один зі сценаріїв можливо застосованих нині”, – пояснив чиновник.

Також він розповів, що російська компанія IB-Group припускала, що схожу версію вірусу Petya використовувала нещодавно група російських хакерів Cobalt, щоб приховати свої сліди втручання у фінансові інституції світу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я вже давно спостерігаю за діяльністю компанії IB-Group. Слід зазначити, що її тісний зв’язок зі спецслужбами може давати підстави вважати, що така їх заява могла б бути “прикриттям” спланованої операції проти України в кіберпросторі”, – вважає заступник міністра.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...