facebook

Учені пояснили, чому секс робить людей розумнішими

Дослідники з університетів Оксфорда й Ковентрі довели, що активний і регулярний секс пов’язаний із покращенням мозкової діяльності, особливо у старших людей.

Науковці опитали 73 учасників (28 чоловіків та 45 жінок) віком від 50 до 83 років про їхню статеву активність, йдеться на The Independent.

37 добровольців зізналися, що мають сексуальний контакт щотижня, 26 – раз на місяць, 10 розповіли, що ніколи.

Тоді фахівці запропонували учасникам вербальний тест, згідно з правилами якого, потрібно було за одну хвилину назвати якнайбільше тварин на літеру “Ф”.

Дослідники виявили, що у тих людей, які мають більш-менш регулярний секс, в цілому на 2 пункти кращі показники мозкової діяльності, ніж у тих, хто займається ним не частіше, ніж раз на місяць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Учасники дослідження із регулярним статевим життям також мали на 4 пункти кращі показники роботи мозку, ніж ті, хто зав’язав із фізичними втіхами.

“Сексуальне життя у старшому віці не просто важливе. як контакт заради контакту, а й покращує когнітивні функції людини”, – пояснила професорка Університету Ковентрі, докторка Хейлі Райт.

Найбільш активні у статевому життя люди також показували кращі результати на тестах із візуалізації, коли по-пам’яті мали замалювати, який час показував настінний годинник.

Коли науковці перейшли до дослідження пам’яті та уважності, учасники не показали помітно відмінних результатів.

Дослідники не беруться перебільшувати роль сексуальної активності для потужності мозкової діяльності, однак вони вважають, що фізичний контакт пов’язаний із секрецією нейрогормонів допаміну й окситоцину, які передають сигнали у мозок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...