facebook

Паспортні столи «продають» черги турфірмам

Співробітники паспортних столів-регіональних підрозділів Державної міграційної служби України пропонують туристичним фірмам можливість “купити чергу” на оформлення біометричного паспорта, розповідає Інформатор


“Турагенству мінімальну ціну вже пропонують на рівні 2000 грн за паспорт”. При цьому вартість оформлення через турагенства становить 3400 грн за три дні, 2100 грн – за 21 день, – повідомляє UBR з посилання на джерела.

Джерело відзначило, що турагенство “передає телефон зацікавленого клієнта посереднику який зв’язується і призначає час та дату здачі за конкретною адресою”.

“Ми, турфірми, ніякого відношення до відсутності талонів (на запис на отримання біометричного паспорта для виїзду громадянина за кордон – ред.) не маємо. З нами безпосередньо зв’язуються люди з ОВІРів і пропонують місця за гроші, ми пропонуємо це нашим клієнтам. Проблема в країні, в корупції. Є попит, буде й пропозиція”, – зазначило джерело.

Офіційна вартість оформлення біометричного паспорта для виїзду за кордон в регіональних підрозділах ДМС становить 557,32 грн за 20 днів, 810,32 грн – за сім днів.

При оформленні через підрозділи документ-сервісу “Готово” додатково оплачується 400 грн, таким чином, вартість оформлення становить 957,32 грн за 20 днів, 1210,32 за 7 днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, з середини весни в Україні не вщухає ажіотаж навколо отримання біометричних паспортів після вступу в силу безвізового режиму України з Євросоюзом. Міграційна служба рекомендувала українцям, які не збираються виїжджати за кордон в найближчі кілька тижнів, не поспішати з оформленням і отриманням документів. Також служба закликала громадян не користуватися послугами посередників, щоб не стати жертвами шахраїв.

Оформленням та видачею біометричних паспортів в Україні займаються тільки Державна міграційна служба, паспортний сервіс “Документ” і Центри надання адміністративних послуг.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...