facebook

Українці в ЄС: У Польщі озвучили невтішний прогноз

Українські заробітчани в країнах Євросоюзу не врятують вітчизняну економіку

Таку думку висловив польський журналіст Мацей Красуський у своїй статті «Вільний наймит» для 25-го номера тижневика Do Rzeczy.

Він зазначає, що за три роки після Революції гідності в європейських консульствах вже немає черг українців, оскільки з 11 червня почав діяти безвізовий режим з ЄС.

«Це Майдан радикально виступив за європейську інтеграцію і протягом майже дев’яноста днів на морозі боровся з режимом Януковича», – пише він.

Але при цьому він міркує, наскільки успішними були минулі три роки для української економіки, коли на 2014 рік передбачався дефіцит на рівні $15 млрд, корупція з’їдала 10-15% на рік, чергові $10-20 млрд потрапили в офшори. І тепер, пише Красуський, українська економіка стала більш реальною і «державу звільнено від кайданів дефіциту».
Водночас, успіху, на його думку, здебільшого досягнуто за рахунок громадян. «Успадкована система грабування держави мається добре і, за словами дописувача, не буде, мабуть, перебільшенням ствердити, що її вдосконалено. Корупція також процвітає. За останніми даними, Україна – найбільш корумпована країна Європи», – зазначив автор.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також навів статистичні показники, згідно з якими 60% українців живуть за межею бідності, а неофіційно – 80%. При цьому в минулому році ВВП склав $83 млрд, в 2013 році $-183 млрд.

«Важко, отже, говорити про успіх постмайданної економіки з 2 відсотками ВВП 2016 року», – пише він, згадуючи про деіндустріалізацію, зменшення промислового виробництва та зменшення кількості населення. На думку Красуського, все це разом з війною на Донбасі є небезпечним для України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...