facebook

“Спати більше” — рецепт успіху від Річарда Бренсона

Полюбляєте нехтувати сном? Намагаєтесь надолужити недоспані ночі на вихідних? Зрозумійте, це не вихід! Якщо ви хочете досягнути успіху, то повинні навчитись приділяти сну більше часу.

Технології розвиваються стрімко — світ стає все більш і більш взаємопов’язаним. Це відкриває чудові можливості для бізнесу, однак несприятливо впливає на людей. Лишатися на зв’язку 24 години на добу, 7 днів на тиждень із людьми, які мешкають в іншому кінці світі — це палиця з двома кінцями для багатьох. І вона часто спричинює вигорання.

Моя товаришка і компаньйон Аріанна Хаффінгтон висвітлює цю тему у своїй книзі “Революція сну”. Вона пояснює, що коли запускала Huffington Post послуговувалася неправильним уявленням про те, що брак нормального сну — це основа досягнень і успіху. Постійна втома була для неї нормою. Доходило до того, що вона навіть втрачала свідомість, і саме це стало для неї сигналом тривоги. Хаффінгтон нарешті зрозуміла, що сон — це фундаментальна людська потреба, яку ми повинні задовольняти.

“Втома, як і сп’яніння, позбавляє здатності приймати правильні рішення, а ще призводить до того, що ви не усвідомлюєте, що взагалі не в стані щось вирішувати. Я йшла по життю, ніби сновида”, — пише вона у своїй книзі.

Тепер, коли Аріанна змінила власне ставлення до сну, а також розповіла про це у книгах Thrive і The Sleep Revolution, вона стала таким собі гуру з правильного сну. Де б вона не була, її постійно запитують, що робити, щоб спати більше. У Аріанни є набір корисних порад, якими вона готова ділитися, у тому числі й ось ці 12, які допоможуть покращити  ваш сон.
Революція сну: маніфест Аріанни Хаффінгтон
1. Сон — фундаментальна й незаперечна людська потреба.
2. Сон дозволяє нам побачити світ свіжим, оновленим поглядом.
3. Ми — те, що ми їмо. Однак ми ще й те, як спимо.
4. Втома — ознака хаосу, а не звитяги.
5. Хороший день починається попереднім вечором.
6. Потрібно ставитися до себе не гірше, ніж до свого смартфону — спати, аж доки повністю не перезарядитеся.
7. Спальня має бути оазисом: чудове місце, що розслабляє, і де можна сховатися від денних вимог і претензій.
8. Ми повинні прибирати смартфони зі спальні перед тим, як лагти спати.
9. Не можна сідати за кермо сонним.
10.Потрібний нічний одяг — піжами, нічні сорочки, нехай навіть спеціальні футболки. Усе це дає тілу сигнал: час відключитися!
11. Сон важливіший за зайнятість і рутину.
12. Заходячи у спальню, ми залишаємо день, як і всі проблеми та незавершені справи, позаду.
Мені особливо до вподоби інша порада: ніяких електронних пристроїв за 30 хвилин до сну. Ми в головному офісі Virgin навіть роздумуємо про те, щоб вимикати електронну пошту на короткий час раз на тиждень, і привчити людей до думки, що здоров’я для них у пріоритеті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також у нас є програма, яка допомагає виробити звичку до здорового сну. У наших працівників гнучкий графік, кожен може працювати з дому, що дозволяє їм краще розпоряджатися власним часом і вести більш здоровий і щасливий спосіб життя.

На щастя, у мене немає проблем зі сном: сплю, як немовля. У спальні не зашторюю вікон, отож, сонце будить мене зранку. Я люблю вистрибувати з ліжка. Хоч моє життя й не можна назвати типовим через постійні подорожі. З того часу, як я розпочав свій бізнес, зрозумів, що якість сну важливіша за його кількість. Я намагаюся спати за будь-якої нагоди, особливо під час польотів, оскільки дуже важливо висиплятися, коли доводиться багато працювати.

Як написала Аріанна, якщо ми дійсно хочемо досягти успіху в житті, сон — перше, з чого варто починати. Якісний сон — це необхідність, що береже від вигорання на роботі, однак є й інші рішення в житті, які допомагають зробити здоров’я та щастя пріоритетами. Я помітив, що краще вдається уникнути стресу, якщо підтримувати себе у формі та розважатися.

Інший ефективний спосіб запобігти вигоранню — це додати ще один пункт у ваш великий список справ. Це пункт — “бути”. Важливо бути готовим до щоденних проблем, однак не менш важливо вміти насолоджуватися життям. Серед справ, нарад, відповідей на листи знайдіть час надихатися красою світу, сміхом коханої людини, і просто жити. Той, хто добре провів день, і спатиме ліпше.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...