facebook

Сенат США вивів діяльність NASA з-під загальних санкцій проти Росії

Верхня палата Конгресу США в четвер ухвалила поправку до законопроекту щодо розширення санкцій проти Росії, яка робить виняток для співпраці у космічній галузі для Національного агентства з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).
Ініціатива була підтримана переважною більшістю в Сенаті (96 проти чотирьох законодавців), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Поправка зареєстрована під номером S.Amdt. 250 та має назву “Для запровадження виключення щодо діяльності NASA”. Таким чином, вона вноситься у текст закону S.722 “Акт з протидії дестабілізуючим діям Ірану – 2017”, який має окремий розділ під назвою “Санкції щодо Російської Федерації та боротьба з тероризмом і незаконним фінансуванням”.

Як зауважив з цього приводу під час попередніх обговорень ініціатор поправки щодо NASA сенатор-республіканець Корі Гарднер, цей крок відповідає інтересам США з освоєння космосу.
“Поправка, про яку я говоритиму сьогодні, спрямована на забезпечення наших можливостей в космосі, наших можливостей у сфері інновацій, забезпечення нас найдостовірнішою інформацією (щодо процесів у космосі. – Ред.)”, – наголосив законодавець.

Як повідомляв Укрінформ, у середу верхня палата Конгресу США ухвалила законопроект, який закріплює на законодавчому рівні санкції США проти Росії та зобов’язує президента розширити їх список. Серед основних причин, які призвели до такого рішення, називаються агресія Росії проти України, окупація Криму, втручання Росії у президентські вибори в США, її загроза для демократичних процесів на Заході, а також підтримка режиму Башара Асада в Сирії.

Для остаточного затвердження законопроект має ухвалити Палата представників, після чого його має підписати президент США.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...