facebook

Двоє прихильників Навального попросили про політичний притулок в Україні – ДПСУ

Двоє громадян Росії звернулися 15 червня до українських прикордонників і попросили про політичний притулок на території України. Про це повідомляє сайт Держприкордонслужби.

«Чоловіки прибули в пункт пропуску й, пред’явивши для контролю закордонні паспорти громадян Російської Федерації, відразу висловили намір отримати захист на території України в зв’язку з їх політичним переслідуванням на території Росії», – ідеться в повідомленні.

«Під час фільтраційних заходів, які проводилися спільно зі співробітниками СБУ, було встановлено, що дані громадяни належать до опозиційного блоку Олексія Навального і за політичну діяльність зазнають переслідування. Наразі обох чоловіків пропущено через кордон встановленим порядком і направлено до міграційної служби», – проінформували прикордонники.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний цього року оприлюднив фільм «Він вам не Дімон» – про корупцію на найвищих щаблях російської влади. Після цього він двічі закликав до акцій протесту з вимогою до влади дати відповідь на оприлюднені у фільмі звинувачення. Такі акції відбулися в десятках міст Росії 26 березня і 12 червня, після них тисячі активістів були затримані, а незначній кількості з них були висунуті звинувачення в кримінальних правопорушеннях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...