facebook

7 звичок, які притаманні ментально стійким людям

Щоб досягнути в житті більшого, щоб стати успішною людиною, потрібно виробити декілька звичок, які сприятимуть цьому. Наприклад, завжди дітей так, ніби у вас все під контролем, і так воно й буде.

Досягнення цілі неможливе без наполегливої праці, без вміння правильно реагувати на різні перешкоди та невдачі. Людина, яка йде до своєї мети, повинна сама створювати основу для успіху.

Наприклад, успішні люди чудово вміють відкладати задоволення на майбутнє. Вони добре пручаються спокусі. Вони добре вміють долати страх, щоб зробити те, що потрібно. (І це не означає, що вони не бояться — це означає, що вони відважні.) Успішні люди не просто розставляють пріоритети, а й послідовно роблять те, що вважають за найважливіше.

Ось кілька способів і правил, які використовують ментально стійкі люди на шляху до свого успіху.
1. Завжди дійте так, ніби у вас усе під контролем
Ігнатію Богоносцю приписують такі слова: “Моліться так, ніби Бог подбає про все; дійте так, ніби все залежить від вас”.

Це саме стосується і везіння. Багато людей вважає, що везіння має пов’язане з успіхом чи провалом. Якщо вони успішні, це означає, що їм допомогло везіння, а якщо зазнали невдачі, везіння було не на їхньому боці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найбільш успішні люди вважають, що везіння відіграє тут певну роль. Але вони не чекають вдалого чи невдалого моменту. Вони діють так, ніби успіх чи невдача знаходяться під їхнім контролем. Якщо вони досягли успіху, значить вони щось для цього зробили, якщо ж зазнали невдачі — не доклали максимум зусиль, щоб цього уникнути.

Замість того, щоб марно витрачати енергію на роздуми, що ж може статись в тому чи іншому випадку, ви можете докласти максимум зусиль, щоб досягнути бажаного.

Ви не можете контролювати везіння, але точно можете контролювати себе.
2. Відкладіть в бік те, на що ви не в змозі вплинути
Психологічна стійкість — не вічна. Тоді навіщо витрачати енергію на речі, які ви не можете контролювати? Для когось — це політика, для когось — глобальне потепління чи сім’я. В будь-якому випадку вам не байдуже те чи інше питання, і ви хочете, щоб інші теж ним цікавились, і намагались вирішити. Гаразд, робіть те, що ви можете зробити; змінюйтесь самі, але не намагайтесь змінити інших. (Вони не будуть цього робити.)
3. Сприймайте минуле як цінний урок
Минуле — цінне, вчіться на своїх та чужих помилках, а потім відпустіть їх.

Легше сказати, аніж зробити? Але насправді все залежить від вашого світосприйняття. Коли з вами стається щось погане, сприймайте це як можливість навчитися чогось нового. Коли хтось інший помиляється, не сприймайте це лише як шанс засвоїти якийсь урок — розглядайте це як можливість проявити доброту, прощення та взаєморозуміння.

Минуле — це лише навчання, воно не характеризує вас. Думайте про те, що пішло не так, але лиш з того погляду, що ви можете зробити наступного разу, щоб уникнути помилок.
4. Святкуйте успіх інших
Є безліч людей, які вважають, що шанси досягнути успіху зменшуються, якщо його уже досяг хтось інший. Вони починають таїти в собі образу, яка висмоктує енергію.

Коли друг робить щось дивовижне, це не заважає і вам чимось таким зайнятись. Тож кожного разу, коли у вас з’являється можливість привітати когось з успіхом, робіть це, і одного разу ви почуєте вітання і в свій бік.
5. Не дозволяйте собі скиглити (скаржитись або критикувати)
Ваші словам мають велику силу. Якщо людина постійно ниє, це негативно впливає на її самопочуття. Тож якщо щось пішло не за планом, не витрачайте час на скарги. Зберіться з силами та зробіть все можливе, щоб виправити ситуацію.

Навіщо гаяти час? Виправте проблему негайно. Не потрібно говорити про те, що пішло не так,  думайте над тим, як покращити ситуацію.

Застосовуйте це і до своїх друзів — не будьте для них просто плечем, на якому вони можуть поплакати. Друзі не дозволяють один одному скиглити, вони допомагають покращити їхнє життя.
6. Фокусуйтесь над тому, щоб сподобатись самому собі
Ви подобаєтесь людям не через ваш одяг, машину, стан чи досягнення. Це всього лиш речі, і навіть якщо вони подобаються комусь, це не означає, що і ви подобаєтесь.

Щирі стосунки мають робити людину щасливішою. Їх можна побудувати лиш тоді, коли ви припините намагання вразити когось, і будете собою.
7. Зосереджуйтесь на тому, чого ви уже досягнули
Кожного вечора, перед тим, як піти спати, виділіть декілька хвилин на те, щоб заспокоїти свої думки. Припиніть думати про те, чого у вас нема.

Думайте про те, чого ви уже зуміли досягнути. Вам є за що бути вдячним, чи не так?

Найкращий спосіб перезавантажити свій розум — це бути кращої про себе думки.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...