facebook

Гірше невдалого шлюбу: Пара була змушена жити разом, бо не мала грошей розлучитися

Британці Джейн Александр та Адріан ніколи не були щасливими у шлюбі, та коли настав момент розлучення, шлюб не розпався, оскільки обоє не мали фінансової можливості роз’їхатися і почати окреме життя.

Свою історію подружжя розповіло виданню The Daily Mail, підкресливши, що вартість розлучення у Великій Британії із 2006-го року зросла на 57%.

“У наші 30 років ми зрозуміли, що рухаємося у різних напрямках. Ми з чоловіком – письменники, тільки моєю темою є здоровий спосіб життя, а його – пиво. Тепер ми досягли 50-річного віку й відмежувалися одне від одного так, що тепер треба взяти потужні біноклі, щоб побачити один одного”, – розповідає Джейн.

За словами жінки, їхні стосунки ніколи не були принизливими для когось із партнерів, їх не можна назвати “токсичними”.

“Ми ніколи не зривалися один на одному, не кричали, не билися. Просто була порожнеча. Ми вальсували навколо, перекидаючись кількома словами, коли опинялися поруч”, – ділиться жінка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На відчуття невдалого шлюбу вплинуло й те, що Адріан почав чимдалі більше відмежовуватися від Джейн, зачиняючись у кабінеті для дослідження пива.

Жінка пригадує, що родині не вистачало грошей настільки, що вона жартувала, ніби “виживає на повітрі”. Доводилося брати кредит, щоб купувати додому продукти та бензин для авто.

Джейн пригадує, що у 2014 році відчувала ні що інше, як “фінансовий суїцид”, настільки не вистачало коштів та відчувалося емоційне виснаження.

“Ми були не самотні у становищі, коли не могли розлучитися, бо не мали грошей і змушені були жити разом. Вартість розлучення у Великій Британії із 2006-го року зросла на 57%, – додає Джейн.

Середньостатистичні британській парі треба мати £44,000, щоб розійтися. Більше того, ці виплати розтягуються на все життя й розлученим людям дають на 16% менше пенсійних виплат, ніж тим, хто ніколи не розходився”.

Жінку зовсім не дивує, що за приблизною статистикою 42% шлюбів у Британії завершуються розлученням. Приблизною, тому що вона не враховує випадів, схожих до її.

“Смішно, але багато моїх друзів хотіли б чимшвидше покінчити зі своїми невдалими шлюбами, якби не та сама причина, що й у нас. Якось подруга розповіла мені, що її подружнє життя було “суцільним пеклом”, а інша зізналася, що з чоловіком вони уже давно “ввічливо чужі”, – пригадує жінка.

Врешті, коли терпець урвався обом, Джейн та Адріан виставили свій будинок на продаж. Довелося чекати ще 2 роки, поки знайдеться покупець.

“Я покинула наш дім лише із 2 валізами, ноутбуком та коробкою книжок. Довелося витратити ще півроку, щоб знайти новий дім. Доки шукала, я жила у Адріана”, – говорить жінка.

Вони не розлучені, ба більше, не поспішають пірнати у бюрократичну та фінансову тяганину, пов’язану із цим процесом.

Їхні друзі жарують, що настане момент, коли ці двоє знову будуть разом.

Джейн усміхається і заперечно хитає головою у відповідь.

“Ми ніколи не були по-справжньому у шлюбі, а тепер знайшли свободу буди самими собою. Зараз ми друзі”, – ділиться вона.

Нестачу грошей для розлучення та вимушене життя разом пара називає “замаскованим благословенням” – якби хтось один одразу міг кинути все і виїхати, вони б втратили і шлюб, і дружбу.

“Ми прожили разом 25 років. Цього не можна пожмакати і викинути, як непотрібний папірець”, – підсумовує Джейн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...