facebook

Світові ціни на нафту показали нові тритижневі мінімуми

Світові ціни на нафту продовжили опускатися нижче від досягнутих на минулому тижні рекордних рівнів. Американська WTI досягла тритижневого мінімуму, Brent – двотижневого.

5f4cf836c751c1b11c206bc8fd9b5ca21465965446
Новину повідомляє NDTV. Передає «Преса України».

Сьогодні, 15 червня, ф’ючерси на сиру нафту впали на початку азіатських торгів. Це відбулось на тлі побоювань з приводу можливого виходу Великобританії з Європейського Союзу і несподіваного збору запасів США, який змусив інвесторів проігнорувати заяву Міжнародного енергетичного агентства IEA про те, що ринок нафти в даний час збалансований.

Ф’ючерси на сиру нафту США WTI впали до тритижневого мінімуму, а саме  на на 68 центів до $47,81 за барель. Ф’ючерси на еталонну нафту марки Brent впали на 64 центів до рівня $49,19 за барель.

Дані Американського інституту нафти показали, що запаси нафти США виросли на 1,2 млн барелів до 536,7 млн, у той час як аналітики очікували зниження на 2,3 млн барелів.

Впливова газета Sun, яка довгий час попереджала про передбачуваний надлишок збоку Європейського союзу, виступила на підтримку Британії, яка збирається вийти з ЄС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Інвестори побоюються, що якщо Британія вийде з ЄС, то це підірве попит на нафту. Нагадаємо, згідно попереднім даним Міжнародного енергетичного агентства IEA, завдяки незапланованим відключень у Нігерії, Лівії та Канаді, а також високому попиту, особливо у країн з економікою, що розвивається, ринок нафти показав збалансування. Однак представники IEA наголосили, що ця рівновага буде нахилятися в профіцит знову на початку наступного року.

Нагадаємо, напади бойовиків на нафтову інфраструктуру Нігерії та Лівії спричинили незаплановане призупинення видобутку нафти. Такі ж наслідки відчула і Канада, яка стикнулась з масовими лісовими пожежами в провінції Альберта, де зосереджені найбільші у країні запаси нафтових пластів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...