facebook

СБУ затримала групу “благодійників”, що ошукували ветеранів АТО на $10 тис.

За таку винагороду шахраї обіцяли сприяння в оформленні ордера на житло у Києві

x72924.jpg.pagespeed.ic.GnmjQVGpD3

Служба безпеки України спільно з Київською місцевою прокуратурою №10 припинила діяльність групи шахраїв, які наживалися на ветеранах АТО. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що зловмисники, видаючи себе за представників одного з благодійних фондів, обіцяли учасникам АТО, які повернулися зі сходу України, за 10 тисяч доларів вирішити питання з видачі ордерів на соціальне житло у столиці.

За оперативною інформацією, жертвами наживи шахраїв стали майже двадцять осіб.

Як стало відомо, співробітники СБУ затримали зловмисників в одному з київських ресторанів, де вони отримали від чергової жертви гроші.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час обшуку у приватному будинку шахраїв правоохоронці вилучили ксерокопії документів учасників АТО та підроблені накази РНБО про виділення житла, які вони передавали ошуканим.

x72923.jpg.pagespeed.ic.vgWMZ_jGQk

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 13 червня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили київських бізнесменів, які за завищеною ціною реалізовували державним установам ортопедичну продукцію для потреб поранених у АТО.

Крім того, у Львові співробітники Служби безпеки викрили факти незаконних виплат вимушеним переселенцям з районів проведення антитерористичної операції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...