facebook

За лайки і пости про погром виставки Чичкана почали викликати в поліцію

У мережі з’явились скарги про те, що у справі за погром виставки Давида Чічкана, який стався в лютому цього року, почали викликати до райвідділу Шевченківського району. Притому без офіційних повісток, а по телефонному дзвінку.

Про це у Facebook написали спочатку відома волонтерка Діана Макарова, а потім очільник націоналістичної організації «Новий вогонь» Дмитро Різниченко та його дружина, секратарка «Нового вогню» Вікторія Різниченко.

Макарова зазначила у своєму пості, що навіть не була на виставці Чичкана. Також вона повідомила, що поліція викликає всіх, кто ставив лайки під постами про цю подію. Діана Макарова відмовилась іти до РУВС, вимагаючи, щоб їй надіслали офіційну повістку.

Дмитро Різниченко також написав, що до погрому виставки не причетний: «Ту виставку я не громив, погром не організовував, хто організовував –не знаю, а якби знав, то не сказав би, тим більше вам». За його словами, в Україні ще жодного разу не оформлювали кримінальну справу за постами і коментарями в соцмережах.

Вікторія Різниченко, зазначила, що її слідчі викликали саме за допис у Facebook. «Найсмішніше, що насправді мова йде про один-єдиний пост у Фейсбуці. Буквально з двох-трьох речень. Був ще другий, більший, але його Цукерберг вже знищив, через доноси, знову-таки, тих же ліваків із візуального центру. І реально, що в них на мене є, – це пост із трьох речень. І я це знаю. І вони це знають», – пише Вікторія.

Відвідавши райвідділ, вона розповіла, що її допитували і погрожували перевести зі статусу “свідка” у “підозрюваного” або навіть організатора погрому. Однак Різниченко відмовилась давати показання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...