facebook

Чого раніше не було: Трамп приготував Україні і Росії “військовий сюрприз”

У США з’явився проект федерального бюджету на 2018 рік, який передбачає допомогу Україні на загальну суму близько $350 млн. Ідеться про різні програми.

Проект представив Білий дім.

Зазначається, що проект, зокрема, передбачає допомогу для двох важливих сфер – військової і сфери безпеки.

Також гроші передбачаються в рамках програм Держдепу й Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Відповідно до бюджетного запиту адміністрації президента США Дональда Трампа, загальна сума коштів на програми допомоги Україні по лінії Держдепу і USAID на 2018 фінансовий рік становить майже $204 млн. Гроші повинні піти на реалізацію програм у сфері охорони здоров’я, а також підтримки економічного зростання і сприяння інших реформ в Україні.
Крім того, Україні від Міністерства оборони США передбачено виділення допомоги в сфері оборони і безпеки на $150 млн. Кошти призначені для навчання, оснащення та консультування українських військовослужбовців. Також вони повинні допомогти зміцнити потенціал України для захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також документ передбачає надання військової техніки і спорядження та летального озброєння, чого раніше не було в бюджетах США.

Також стало відомо, що проектом консолідованого бюджету на 2018 рік пропонується збільшити фінансування програм “Міжнародне військове фінансування” (Foreign Military Financing, FMF) для країн Європи, Азії та Африки на суму до $450 млн. З цієї лінії Україні також може бути виділена допомога.

Цей бюджетний запит адміністрації обговорять у Конгресі США, де його можуть змінити і доповнити.

“Окремо слід наголосити, що бюджетна пропозиція Адміністрації включає положення про надання нашій державі летальної зброї оборонного призначення, що вигідно відрізняється від запитів Адміністрації в попередні роки”, – прокоментував посол України в США Валерій Чалий.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...