facebook

Як обійти блокування “ВКонтакті” і “Однокласників”: три способи (відео)

Блокування ВК, Яндекса, Однокласників і Mail.ru в Україні: як обійти заборону на відповідні соцмережі та сайти.

У російських соціальних мережах сидить 20 млн українців. В СБУ пояснюють – “ВКонтакті” (VK, ВК) і “Однокласники” Україна закриває через інформаційну атаку і кібернебезпеку з боку Росії. Однак Freedom House і представники Ради Європи назвали блокування російських сайтів обмеженням свободи слова. Як обійти блокування в ВК (VK) і “Однокласниках” пояснює сайт “Сегодня“.

1. Обійти блокування через VPN

VPN (virtual private network) дозволяє обійти заборону соцмереж в Україні і підмінити власне місце розташування через захищений канал з шифруванням всіх даних, що передаються. Щоб увійти у “ВКонтакті” (VK, ВК) або “Однокласники” потрібно в додатку змінити країну з України на будь-яку іншу. Так, в інтернет-магазині хром Chrome є декілька таких розширень, досить ввести в пошуку vpn.

Вибираємо додаток і встановлюємо. Наприклад, ZenMate безкоштовний перший тиждень. Підписка на місяць коштує дев’ять доларів, на півроку – 7,50 доларів, а на рік – 5 доларів. Для роботи розширення потрібно зареєструватися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Аналогічний додаток HOLA! безкоштовний. Після установки потрібно просто вибрати країну, під якою хочете перебувати в інтернеті. Однак розширення уповільнює роботу сайтів, а іноді порушує верстку заблокованих сторінок. Ці програми доступні і для смартфонів.

Для смартфона підійде додаток Turbo VPN. Він абсолютно безкоштовний, а для запуску досить натиснути одну кнопку.

2. Доступ через проксі-сервер

Проксі-сервіс використовується як посередник у передачі інформації. Виглядає він як звичайний сайт. Щоб отримати доступ до заблокованого сайту потрібно просто вказати його адресу в поле проксі-сервера. Найвідоміші серед них: ProxFree, Hideme, Proxfree.com, Ninjacloak, Proxyweb, Hide My Ass, Stealthy.co. Недолік – в тому, що сторінки повільно завантажуються. Часто трапляється, що сторінки спотворюються.

3. Браузери

Браузер Tor передає інформацію в зашифрованому вигляді. У ньому є багато налаштувань для максимальної анонімності. Однак він теж повільно завантажує сторінки, оскільки будь-який запит шифрується і передається іншому користувачеві Tor і так кілька разів. Ніхто, крім першого і кінцевого вузла, не знатиме, куди був адресований запит і яку інформацію запитували.

Настройки VPN є в браузері Opera. В адресний рядок потрібно ввести opera://settings / і в настройках безпеки поставити галочку навпроти VPN.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...