facebook

В Україні закривають Яндекс, Вконтакт, Мейл.ру та Однокласники

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.


Цей указ розміщено на сайті президента.

“Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: 1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (додається)”, – сказано у ньому.

Рішення РНБО передбачає введення санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб. Зокрема, проти ТОВ “Яндекс” (Общество с ограниченой ответственностью “Яндекс”), популярних російських соцмереж Вконтакте та Одноклассники.

Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервісів:

Згідно з рішенням, інтернет-провайдери мають заборонити доступ до низки ресурсів/сервісів Яндекса, серед яких карти Яндекса yandex.ua/maps та ініші сервіси як російського, так і українського Яндексу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також серед російських компаній, які підпали під санкції, “Лабаторія Касперського”, “Доктор Веб”, “Аерофлот”, низка російських авіакомпаній та підприємств, телекомпанія “НТВ”, “Алмаз-Антей”, “Газпром Банк”.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...