facebook

Вчені пояснили здатність мозку до передбачення

Нейробіологи з Французького інституту здоров’я і медичних досліджень (INSERM) з’ясували, що мозок передбачає зіткнення з новою для себе ситуацією, створюючи особливий вид нейронної мережі, яка є «готовою» до будь-якого повороту подій. Стаття опублікована в журналі PLOS Computational Biology.

334575d3db42b6a7

Дослідники вивчили природу однієї з найбільш примітних особливостей поведінки приматів, включаючи людину. Мова йде про здатність адаптувати свою поведінку до нових умов таким чином, який не передбачався еволюцією. Виявилося, що така властивість мозку забезпечується нейронними зв’язками, що формують «резервуарну» мережу, в якій безліч імпульсів відскакують один від одного або змішуються разом. Все це формує унікальні комбінації імпульсів, які можуть бути використані для вироблення правильної поведінки в новій ситуації.

Вчені продемонстрували це за допомогою моделі резервуарної мережі, яку навчили виконанню нового завдання. Потім нейробіологи порівняли активність нейронів в моделі з роботою префронтальної кори піддослідної мавпи і виявили схожість в діяльності нервових клітин.

Префронтальна кора головного мозку управляє розумовою та моторною активністю, бере участь у створенні планів дій, прийнятті рішень, соціальній поведінці та у взаємодіях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...