facebook

В Україні скасували допомогу по догляду за дітьми до 3 років

В Україні з 1 липня розмір допомоги при народженні дитини, не залежно від того, якою ця дитина народилася – першою, другою, третьою тощо, становитиме 41, 280 тис. грн.

1281b969d392854908e324a837ddb6f0_L

 

Про це інформує «УНІАН» з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики України.

 

Зміни передбачені Законом України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні», який парламент прийняв 27 березня 2014 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною після досягнення нею трирічного віку об’єднані в один вид – допомога при народженні дитини.

 

Відразу після народження дитини сім’ї буде виплачуватися 10, 320 тис. грн. Решту суми допомоги (30, 960 тис. грн) сім’я отримуватиме протягом 36 місяців по 860 гривень щомісяця, а не протягом 24 місяців, як це було раніше.

 

Якщо член сім’ї, який отримує допомогу, вирішить вийти на роботу, виплати все одно будуть тривати до досягнення дитиною трьох років.

 

Час перебування члена сім’ї у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховуватиметься в трудовий стаж.

 

Крім цього, як пише «for-ua.com», ліквідували допомогу по догляду за дитиною віком до трьох років. Такі виплати отримуватимуть тільки родини, де перша дитина народилася до 30 червня 2014 року. Розмір такої допомоги становить 130 гривень на місяць.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...