facebook

Канікули на мільйон: журналіст показав шикарний відпочинок Гонтаревої на Мальдівах (фото)

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева витратила близько мільйона гривень на розкішний відпочинок на Мальдівських островах. Про це на своєму сайті пише журналіст Олександр Дубінський.

За його словами, витрати на цю відпустку глолова НБУ не внесла в електронну декларацію, і тому повинні стати підставою для перевірки НАЗК.

Дубинський запевняє, що фотографії з відпустки йому передало близьке до сім’ї Гонтаревої джерело, що побажало не розкривати себе”.

Самі знімки датовані серединою липня 2016 року.

На фото Гонтарева позує спочатку сама, а потім і з чоловіком Олегом, який на одній з фото зображений разом із молодшим сином подружжя – Микитою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім сімейних фото, є і кілька пейзажів, які, за словами Дубинського, з точністю дозволяють визначити готель, в якому відпочивали Гонтарева.

“Це [готель] The Sun Siyam Iru Fushi (місто Манаду, адміністративний центр атоли Нуну, Мальдівська Республіка). Відштовхуючись від розцінок сайту booking.com, мінімальна вартість тільки відпочинку в готелі з 17-23 липня 2017 на 2 дорослих та 1 дитину складе 2874 доларів США, в які входить трансфер у готель на приватному літаку – за 500 доларів. Якщо ж ні в чому собі не відмовляти, і взяти наймоднішу “віллу на воді” – 26600 доларів за тиждень! До яких треба додати ще 6200 доларів податку і 1500 доларів за трансфер, що в загальному підсумку перевищить 900 000 гривень. Найдешевший переліт на Мальдіви для 2 дорослих із дитиною, за даними сайту skyscanner.net, – це ще 2260 доларів США, якщо подорожувати економ-класом. У “бізнесі” – вартість квитків потрібно потроїти, і тоді вийде 7000-8000 доларів США на сім’ю. Таким чином, відпустка подружжя Гонтаревої могла коштувати як 130 000 гривен так і легко перевищити за 1 000 000 гривень”, – порахував витрати журналіст.

Він також нагадав, що ці витрати значно перевищують 50 прожиткових мінімумів (66500 грн.), Які є мінімальною суму не декларованих згідно із законом витрат.

“Водночас, в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відсутнє сполучення про суттєві зміни в майновому положенні Гонтаревої в липні 2016 року. Що означає порушення “Леді Г” ч. 2 ст. 52 Закону України “про запобігання корупції” від 14 жовтня 2014 № 1700-VII, про що я направив заяви в НАЗК, САП і НАБУ. і вимагаю перевірки порушення антикорупційного законодавства”, – додав Дубинський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...