facebook

Чому жінки люблять алкоголіків?

Можливо, ви здивуєтеся, якщо я скажу, що алкоголь має позитивне значення для нашого організму.
Але зараз я маю на увазі не випивку в задоволення, а біологічний процес всередині організму. Справа в тому, що коли людина відчуває щастя, в кров викидається алкоголь і морфій, що виробляються самим організмом. І це дуже важливий процес, якщо природним шляхом цей викид не відбувається, тоді людина починає шукати надходження «щастя» ззовні.

Головне завдання при боротьбі з алкоголізмом – зробити так, щоб людина заново навчилася відчувати щастя природним шляхом, цікавитися роботою і отримувати від неї задоволення, бути щасливою в любові – тоді потреба у випивці відпаде сама собою. Коли алкоголіку намагаються заборонити вживати спиртні напої, в ньому прокидається почуття протиріччя і хочеться випивати ще більше (по Принципу сперматозоїда).

За довгі роки практики і роботи з неврозами, психологи навіть виділили окрему групу і тип розладів, який назвали «Дружина алкоголіка». Є певні характерні риси – це жінка, яка грає роль матері, до чоловіка вона відноситься, як до дитини, яка вимагає турботи і виховання, без чоловіка вона не бачить свого життя.

Бувають і такі випадки, коли жінка кілька разів поспіль неусвідомлено починає відносини з алкоголіком. Спочатку він здається їй нормальним, привабливим чоловіком, але в наслідок історія кожного разу повторюється. Важливо зрозуміти – що ж приваблює жінок в алкоголіків?

Тут хотілося б зробити невеличкий відступ про виховання наших дівчаток. У нас дуже часто дівчата налаштовані на те, що потрібно шукати когось, шукати людину, з якою потрібно будувати відносини. І вони часто забувають, що спочатку самим потрібно стати людиною, а потім вже і шукати не треба, все само утворюється, ви зустрінете гідного чоловіка, тому що ви самі того варті. Більше поваги до себе – і жодна жінка не погодиться витрачати час на деградуючу спиваючуся особистість і терпіти таке життя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Насправді, жінки пов’язуються з алкоголіками не тому, що ті п’ють, а тому, що знаходять в них гідні риси і якості, які зникають під дією тривалого вживання спиртного. Але навіть в цьому випадку, жінки продовжують шукати і збирати в цих “руїнах” особистості своїх обранців окремі осколки їх позитивних властивостей.

Людина, яка вдається до допомоги алкоголю, в реальному житті нещаслива і постійно напружена, тому випивка дозволяє їй стати більш сміливою і розкутою – це вже привабливо. Жінка може також “повестись” на красиві компліменти від алкоголіка, на його миле спілкування, розповіді про те, який він був нещасливий до зустрічі з нею. Також алкоголь на перших стадіях сп’яніння надає м’якість рухів, ніжність, плавність. Все це для психологічно нестійкої жінки може здатися цікавим і приємним.

Тому жінка може неусвідомлено схвалити алкоголізм, адже їй буде більше подобатися перебувати з енергійною і галантною людиною, ніж з невпевненим і втраченим невротиком, яким він стає без алкоголю. Тим більше на ранніх стадіях алкоголізму, чоловік може стати дуже вольовим і впевненим у собі, активним, які заробляють хороші гроші. Чим не мрія для жінки? Але вся ця енергія оманлива, вже на перших порах вона спрямована на те, щоб заробити і випити.

Як би не склалося, дорогі жінки, пам’ятайте, що себе треба любити і берегти, ви у себе одна. Намагайтеся не витрачати час на недостойних і слабких людей, на тих, хто забирає вашу енергію і у відповідь дає лише біль. Як тільки ви розумієте, що зв’язалися з алкоголіком – біжіть, знайдіть в собі сили, щоб піти. І, щоб більше не потрапити в таку ситуацію, пройдіть психологічну підготовку і будьте щасливі у своєму житті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...