facebook

Крадіжка авто в Україні: де крадуть, скільки і які машини найбільше люблять злочинці

Страшний сон автомобіліста: ти вийшов на парковку, а машини немає. Ми розібралися, які машини крадуть найчастіше і де.

В 2016 році кількість крадіжок зросла

Авто крадуть навіть прямо з автосалонів. Поліція пояснює статистику тим, що злочинці стають хитрішими і розумнішими.

Найчастіше викрадають ВАЗи

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перед походом до автосалону майбутні водії вивчають характеристики машини, пробіг, “начинку”. Але рідко хто задає собі питання, яка ймовірність того, що це авто вкрадуть. В Україні машини крадуть постійно. Наприклад, ВАЗи, які викрадають найчастіше, розбирають на запчастини для перепродажу.

Найбільше автомобілів викрадають у столиці та на Дніпропетровщині

Київ, Дніпропетровська область та прифронтовий Донбас утримують лідерство у викрадених автомобілях. Не відстає і Одеса, звідки іномарки переганяють у Молдову.

Найчастіше вкрадені машини знаходять самі господарі

Це трапляється в перші дні після викрадення. Колишні оперативники кажуть, що постраждалі розміщують повідомлення в соцмережах, об’їжджають усі двори і вулиці в районі 5 кілометрів від місця викрадення і не завантажують поліцію. Та поліція працює і повертає власникам кожну четверту викрадену машину.

Що робити, щоб машину не вкрали

Колишній викрадач розповідає, що якщо вже твій автомобіль примітили злодії, то ймовірність завадити маленька, вони знайдуть способи його вкрасти. Ось декілька порад про те, що робити, щоб машину не вкрали. А тут добре написано, як правильно вчинити, коли її намагаються вкрасти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...