facebook

Чотири звички вихідного дня, які не дають вам виспатися

Напевне хоч раз, але траплялось таке, що наче весь вихідний день ви провели вдома, але все одно вдосталь не виспались та не відпочили.

Якщо ви впізнали в наступних звичках себе, вам варто переглянути задуматись над здоровим проводженням часу у вихідні дні, пише 24канал

Занадто багато сну

Навчіться регулювати свій сон

Таки справді існує таке поняття як “надмірна кількість сну”. Нерегулярний графік сну – сон до обіду, довгий сон або ж кількагодинний сон ввечері, – збивають ваший природний цикл. Це не означає, що у вихідний вам категорично не можна додатково поспати, але не пересипайте більше 30 хвилин від звичайного графіка, якого ви дотримуєтеся протягом тижня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Занадто багато алкоголю

Велика кількість алкоголю, яку ви можливо вживайте у вихідні дні, не лише впливають на ваш графік і якість сну, а й впливають на дену реакцію. Алкоголь, може і допомагає заснути швидше, але негативно впливає на фазу швидкого сну пізніше.

Багато фільмів і гаджетів

Менше переглядайте фільми перед сном

Лінивий перегляд фільмів або телешоу може здаватися хорошим недільним відпочинком, але велика кількість проведення такого часу негативно позначиться на сні. Хоча тіло відпочиває, мозок перебуває в постійній активності. Дослідження показали, що люди, яким обмежували доступ до перегляду телебачення, відправлялися спати раніше і спали довше.

Занадто мало фізичного навантаження

Дослідження показують, що відсутність фізичних занять протягом усіх вихідних може погано позначитися на вашому сні. Тому як би вам не хотілось пролежати всі вихідні на ліжку, спробуйте все ж виділити час хоча б на 10-хвилинну розминку на початку дня або повільну йогу ввечері. Або, як мінімум, вийти на вулицю раз за два дні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...