facebook

В Італії нацистський скандал за участю Берлусконі

Італійська газета Il Giorale, яка належить сім’ї колишнього прем’єр-міністра цієї країни Сільвіо Берлусконі, безкоштовно розіслала передплатникам свого суботнього додатку примірники книжки Адольфа Гітлера «Майн кампф» («Моя боротьба») з анотаціями.
1465723413_160101092814_mein_kampf_624x351_afp_nocredit
Як повідомляє BBC, прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці назвав таке рішення «огидним».
Редакцію газети, яка належить сім’ї Берлусконі, критикують з усіх боків за спробу домогтися дешевої популярності, проте видавничий дім парирує: мовляв, метою розсилки було розповісти читачам про жахи нацизму.
«Занепокоєння наших друзів з-поміж італійських євреїв – а ми завжди були і будемо на їх боці – заслуговує всілякої поваги», – зазначив видавець Il Giornale Алессандро Саллусті, коментуючи вихід додатку.
Але президент Союзу єврейських громад Італії Ренцо Гаттенья не розділив подібної логіки, назвав вчинок газети мерзенним і таким, що жодного стосунку до дослідження Голокосту, не має.
На початку цього року закінчився термін дії авторських прав на «Майн кампф», що належали землі Баварія. Можливість перевидання книги породила гострі суперечки в Німеччині й Австрії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...