facebook

Такого ви ще не чули: НАБУ оприлюднила суми корупції України

Розмір предмету злочинів, які розслідуються Національним антикорупційним бюро, досягає 85 мільярдів гривень.
Про це сказав голова НАБУ Артем Ситник, повідомляє Liga.net.
“Ми хочемо показати, які обсяги коштів вимиваються з них (держпідприємств, – ред.) щороку. Причому не в межах України, а виводяться через компанії в офшорних зонах. І основна боротьба відбувається саме за контроль над цими підприємствами”, – зазначив Ситник .


За словами голови НАБУ, корупційні схеми, вибудувані на держпідприємствах, однотипні.
“Продукція виходить з державного підприємства за заниженими цінами, підприємство отримує за неї копійки в порівнянні з тим, що могло б мати, продаючи її безпосередньо кінцевому споживачеві. І є ряд компаній-посередників (прокладок), через які різниця між ціною покупки продукції і її продажу вимивається”, – зазначив він.

“Суми величезні. Із загальної суми збитків в 85 млрд грн, завданих, за попередніми оцінками, інтересам держави в справах, що розслідуються детективами НАБУ, понад 40% припадає саме на держпідприємства. І, в основному, ці збитки відносяться до періоду після Революції гідності” , – сказав Ситник.

Оцінюючи в цілому “корупційний ринок” в Україні, директор НАБУ сказав:
“Ми можемо говорити про ті суми, які фігурують в розслідуваннях Бюро. Це близько 85 млрд грн”.
За даними НАБУ, за все детективи Бюро здійснюють досудове розслідування в більш ніж 320 кримінальних процесах.
У 2016 році на рахунки державних компаній повернуто 116 млн грн. Станом на початок квітня 2017 року про підозрі в нанесенні збитку державним підприємствам, повідомлено 78 осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...