facebook

Як правильно вийти з Великого посту

Вже завтра люди зберуться за святковими столами, щоб восхвалити Воскресінн Господнє. Проте медики скаржаться, що саме на великі релігійні свята, такі як Різдво та Пасха, завжди більшає пацієнтів з нападами холециститу, панкреатиту, навіть з кишковою непрохідністю. А все тому, що після тривалого посту люди накидуються на важку жирну їжу.

Та навіть здорові люди після великоднього застілля часто жаліються на погане самопочуття, відчуття важкості у шлунку, біль у животі.

– Це пов’язано з різкою зміною раціону харчування після закінчення посту, а також із збільшенням кількості їжі, адже на святковому столі завжди всього надмір, — каже Олександра Кириленко, дієтолог. – Тому слід дотримуватися правила помірного та поступового введення у раціон м’ясних страв.

От кілька правил, які полегшать цей період нашому шлунку. Насамперед, не переїдайте — краще скуштуйте святкових страв кожної потроху, ніж усього і багато.

Вживання тваринної їжі за святковим столом повинно бути обмеженим – не слід з’їдати більше 150-200 грамів м’яса, особливо жирного, більше одного яйця, уникайте соусів на кшталт майонезу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нехай на святковому столі буде багато овочів та фруктів – вмісту корисних мікроелементів та вітамінів, вони містять харчові волокна, належна кількість яких забезпечує повноцінну роботу органів травлення та попереджує розвиток багатьох небезпечних захворювань

Будьте обережні з алкоголем. Його кількість після посту повинна бути знижена у 2-3 рази у порівнянні із “звичайною” дозою. Смачної вам паски — але без негативних для здоров’я наслідків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...