facebook

Суд обрав запобіжний захід підліткам, які жорстоко катували й принижували 10-річного хлопчика на Київщині

Причому спочатку правоохоронці навмисне кваліфікували справу як “хуліганство”, а не за кримінальними статтями.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган повідомив, що сьогодні в суботу, 15 квітня, суд ухвалив рішення взяти під варту без права внесення застави двох підлітків, які катували і ґвалтували 10-річного хлопчика з інвалідністю.

Про це Горган написав на своїй сторінці у Facebook.

Крім того глава Київської ОДА повідомив, що з’явилися нові подробиці знущання підлітків над хлопчиком.

“З’ясувалися нові деталі цього нелюдського вчинку. В неділю 9 квітня в Іванкові троє підлітків познущалися над 10-річним хлопчиком. Його жорстоко били кілька годин поспіль, катували, кидали в холодну воду, змушували їсти фекалії та лизати сечу. Неспростовні докази дають підстави стверджувати, що група підлітків ґвалтувала дитину палицею”, — розповів деталі Горган.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вчора, за підсумками наради, на якій був присутній Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, начальник ГУ Нацполіції області, голова Іванківської РДА с своїми підлеглими, я дав доручення провести службове розслідування по всіх напрямках. Зокрема стосовно бездіяльності голови Іванківської РДА, який мав координувати роботу поліції району та інших служб району, але не зробив цього. Службове розслідування розпочато також відносно працівників поліції — ще до вчорашнього ранку зловмисники не вважались підозрюваними і не були допитані, а тільки надали пояснення по справі. Внутрішнє розслідування проводить Головне управління Національної поліції Київської області”, — також повідомив глава КОДА.

Горган зазначив, що подія сталася 9 квітня, а він дізнався про неї лише за кілька днів — 13 квітня. А керівники правоохоронних органів дізналися про катування від нього.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...