facebook

Серед яких країн опиниться Україна, якщо заборонить аборти. Карта світу

63 країни у світі в 2017 році досі мають законодавство, яке в тій чи іншій мірі забороняє проводити аборти.

На карті, яку публікує The Independent, держави маркуються різними кольорами.

Ті, де аборт дозволений з будь-яких причин, зелені – саме серед них Україна.

Ті, де його виправдано з соціально-економічних причин, відмічені фіолетовим.

Жовтим, червоним та сірим відповідно маркуються аборт, за показниками здоров’я і щоб врятувати життя матері, та заборона в цілому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дані Центру по репродуктивним правам, які цитує видання, свідчать, що в останні роки спостерігається лібералізація законів про аборти.

Так лише дві країни у світі – Західна Сахара та Сан-Томе і Принсіпі – повністю забороняють аборти. 59 країн дозволяють аборти, якщо життю матері загрожує небезпека, 57 – дозволяють за станом здоров’я вагітної, 12 – за соціально-економічними показниками.

62 країни світу легалізували аборт та жінці не потрібно озвучувати жодні підстави.

Цікаво, що більшість країн, які обмежують аборти це держави Африки і Південної Азії.

Деякі країни з розвинутою економікою мають специфічні обмежувальні закони. Наприклад, Японія вимагає дозволу чоловіка на аборт для жінки, яка перебуває у шлюбі.

Обмежувальні закони про аборти піддають небезпеці життя та здоров’я жінок, змушуючи їх пройти небезпечні процедури таємно. Уряди повинні вжити законодавчих заходів, щоб скасувати закони, що забороняють аборт чи передбачають за нього кримінальну відповідальність“, – зазначають у Центрі по репродуктивним правам.

Наприкінці березня 2017-го року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект, який регламентує, що аборти можуть здійснюватися лише за медичними показаннями або в разі, якщо зачаття відбулося в результаті зґвалтування.

З такою ініціативою виступив народний депутат від “Блоку Петра Порошенко” Дмитро Голубов.

Зокрема, із Цивільного кодексу пропонують виключити норму про те, що штучне переривання вагітності до 12 тижнів може здійснюватися за бажанням жінки.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...