facebook

ТОП-5 причин, чому потрібно займатися сексом, навіть коли немає настрою

Багато з тих, хто давно знаходиться в стосунках, приділяє мало часу сексу.
Діти, робота, навчання і стрес зовсім не залишають сил. Однак фізична близькість тільки допоможе полегшити ці щоденні турботи і зміцнити здоров’я.

Секс зміцнює імунітет

Мікробіолог і письменник Вільям Колбі вважає, що це відбувається через вплив сексу на гіпофіз. Під час сексуальної активності в гіпофіз надходять сигнали стимулювати ендокринну вісь, в тому числі вилочкову залозу (тимус), яка відіграє важливу роль в роботі імунної системи.

За даними опублікованого в 2009 році дослідження, у тих, хто займається сексом один або два рази на тиждень, зміст імуноглобуліну А в слині на 30% вище, ніж у тих, хто утримується від фізичної близькості. Імуноглобуліни А – антитіла, які допомагають нам боротися з інфекціями, в тому числі з застудою. Найвищий вміст цих антитіл було виявлено у пар, які займаються сексом кілька разів на тиждень.

Секс знижує тиск

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2000 році вчені дізналися у 51 учасника (чоловіків і жінок) у віці від 20 до 47 років про те, як часто вони займаються сексом, а потім виміряли їх тиск. Виявилося, що більш висока частота сексуальної активності пов’язана зі зниженим кров’яним тиском. Секс – відмінне тренування для серця і судин, а це позитивно впливає і на тиск. Крім того, для серця дуже корисне активне вироблення статевих гормонів, особливо естрогену.

Секс сприяє здоров’ю серця

У ході дослідження, проведеного вченими з Брістольського університету, було виявлено, що регулярні заняття сексом скорочують ризик інсульту і коронарної недостатності у чоловіків. До аналогічних результатів прийшли й американські дослідники. За їхніми даними, у чоловіків, які проявляють сексуальну активність раз на місяць або рідше, підвищений ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи в порівнянні з тими, хто займається сексом двічі на тиждень або частіше. Дослідники припустили, що у тих, хто регулярно займається сексом, близькі довірчі відносини в парі. А це благотворно впливає на здоров’я, в тому числі знижується рівень стресу.

Секс знижує рівень стресу

Розслабленість і благодушний настрій після сексу – звичайне явище. За даними опублікованого в 2002 році дослідження, сперма має властивості антидепресанту. Контакт зі спермою під час сексу підвищує відчуття щастя у жінок, тобто знижує рівень стресу. Кері Саймон, клінічний соціальний працівник з Сент-Луїса, також вважає, що близькі довірчі відносини знижують вироблення гормону стресу кортизону. За допомогою дотиків і інтимних жестів ми подаємо сигнал, що нам можна довіряти, заспокоюючи природну реакцію організму «бий або біжи». Спілкування за допомогою дотиків дуже важливо. Завдяки простому потиску руки, поплескування по спині або обіймам ми відчуваємо зв’язок з іншою людиною.

Секс покращує сон

Багато людей часто засипають відразу після сексу. А все тому, що під час занять любов’ю і безпосередньо під час оргазму виділяються ендорфіни і гормон окситоцин, які стимулюють засинання. Ендорфіни виробляються в гіпофізі під час інтенсивних фізичних навантажень, стресів і оргазму. А окситоцин ще називають гормоном любові, тому що він зазвичай виділяється, коли двоє людей вступають у фізичний контакт. Цікаво, що в ході проведеного в 2014 році дослідження було виявлено, що у жінок, які перебували в романтичних стосунках і спали на годину довше, підвищувався рівень статевого потягу. Також у них на 14% зростала ймовірність зайнятися сексом на наступний день. Так що зв’язок між сексом і засипанням, мабуть, працює в обидві сторони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...