facebook

Небезпечно: з чим не можна поєднувати шашлик на природі

Найпопулярніша страва на весняний уікенд – шашлик. Адже немає нічого кращого за свіже повітря і запах смаженого м’яса. Однак таке задоволення може обернутися трагедією. Тому дієтолог Ірина Морозова застерегла – обирати продукти для пікніка в теплу погоду варто вкрай обережно, оскільки на сонці різні соуси або майонези швидко перетворюються на отруту, а в молочних продуктах починають множитися бактерії, інформують ФАКТИ. ICTV.

За словами лікаря, настільки важка їжа як шашлик негативно поєднується з жирними та іншими білковими продуктами.

– Ні в якому разі не можна під час пікніка зловживати алкоголем, особливо міцним, – зауважила експерт.

Вона підкреслила, що в травні в середині дня на сонці вже досить жарко і “градус” може швидко вдарити в голову, а це загрожує поганим самопочуттям, мігренню і навіть тепловим ударом. Не найкращий напій пиво — воно створює відчуття тяжкості.

– Зрозуміло, мало хто зважиться взагалі не пити на пікніках і не запивати шашлик алкоголем. Але звести шкоду до мінімуму, все ж, можна, якщо пити червоне або біле сухе вино, розбавляючи його мінеральною водою. А от горілка або коньяк, які багато несуть з собою в ліс або розпивають на дачі, чреваті наслідками для здоров’я. До речі, жирне м’ясо в поєднанні з алкоголем може спричинити загострення або виникнення панкреатиту, — розповіла фахівець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відзначається, що ще одна небезпека – надмірне вживання жирів. Поки відпочиваючі чекають на шашлик, вони нерідко закушують алкоголь сиром чи ковбасою, їдять всілякі традиційні випічки на кшталт хачапурі, що в результаті може спровокувати закид жовчі в шлунок, викид кислоти і в підсумку сильну печію. Тому, радить дієтолог, тим, хто схильний до печії, варто обмежити споживання помідорів, і ні в якому разі не запивати смажене м’ясо томатним соком.

Морозова додала, що не варто рясно перчити м’ясо, якщо ви страждаєте гастритом. Краще рішення — вживати велику кількість овочів і фруктів. Не варто забувати про зелень і листовий салат!

Зазначимо, раніше Факти підібрали для вас кілька порад, що зробити, щоб перед пляжним сезоном не було болісно боляче за з’їдені паски, шашлики та святкові застілля.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...