facebook

Незрячого киянина із собакою-поводирем не пропустили в метро

У суботу о 21:30 на станції Київського метро “Університет” працівники не пропустили киянина з обмеженими можливостями через зір Анатолія Варфоломеєва та його собаку-поводиря Тайгера.

Про це Варфоломеєв написав на сторінці у Facebook.

“Я підійшов з Тайгером (моя собака-поводир) на контрольно-пропускний пункт станції “Університет”. Там двоє співробітників метрополітену в хамській формі, принижуючи мою честь і гідність, як людини з обмеженими можливостями, заборонили пересування по метрополітену, – написав Анатолій.

обто, замість того, щоб посприяти в нашому пересуванні, в принизливій формі запропонували покинути станцію і, як альтернативу запропонували добиратися на міському транспорті”.

Як пояснив чоловік, поїздка наземним транспортом для нього – це три пересадки, а у вечірній час – практично нездійсненний квест (наприклад, через відсутність можливості побачити номер маршрутки та інші причини).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Його супутниця Олена Лось розповіла, що чоловіка із собакою не працівники метрополітену не пропустили, пояснивши це тим, що собаці не можна на ескалатор.

Вони з Варфоломеєвим викликали поліцію.

“Потім сталося складання заяви на цинічних співробітниць метрополітену, проблеми з викликом таксі (знову ж, замість супроводу людини з інвалідністю – проблема перевезення собаки). Через 3 години, о пів на першу ночі я був удома. Заплатив 110 грн. Саме такою є плата для незрячої людини за проїзд в київському метро з собакою-поводирем”, – додав Варфоломеєв.

На допис у Facebook Олени Лось відреагувала радниця керівника КП “Київський метрополітен” Наталка Макогон.

“З собаками не можна. Це небезпечно. Особливо на ескалаторі. Просто подумайте, що буде, якщо потрапить лапа. Наші співробітники супроводжують людей з інвалідністю. Краще підібрати наземний маршрут. Ми допомагаємо усім людям з інвалідністю, однак є питання безпеки і воно об’єктивне. Таке правило не тільки у нас, а у всіх глибоких метрополітенах”, – написала Макогон.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...